Vackra vinglas

Om det är någon som har missat det, så är det bäst att jag tar det igen; jag gillar att duka fint. Jag tycker om att planera dukningen efter ett tema och sedan välja blommor, duk, glas och porslin så allt hänger ihop. I ärlighetens namn har jag inte så många olika glas eller tallrikar att välja på, men jag misstänker att det är så för de flesta. Det finns varken plats eller pengar att ha dussinvis med serviser och glas och därför är det viktigt att man väljer en finservis och glas som man verkligen tycker om.
 
Vi köpte vår finservis på Blocket för ett par år sedan och jag har inte ångrat det köpet en sekund. De glas vi använder mest är de vi ärvt av släktingar, men det börjar bli lite glest i raderna och vi kanske behöver komplettera här så småningom.
 
Jag har därför satt ihop ett kollage med några nya glas som jag tycker är fina:
 
  1. Waterford Chrystal
  2. Miss Desiree, Villeroy & Boch
  3. Imperial, Nachtmann
  4. Metropol, Orrefors
  5. Old Luxembourg, Villeroy & Boch
  6. Manhattan, Newport
 
Alla dessa glas är vackra på sitt sätt, även om mitt hjärta klappar lite extra för Waterford Chrystal... Men fördelen med Orrefors eller Newport är att de passar till fler dukningar då de är lite enklare i snittet. Nachtmanns glas påminner lite om Waterford i dekoren, jag är svag för just den. Båda glasen från Villeroy & Boch har en genuin, gammaldags känsla och skulle därför passa utmärkt till vårt porslin.
 
Agony of choice...

Kommentera här: