Designklassiker - Noguchi Coffee Table

Det finns vissa möbler och inredningsföremål som ständigt återkommer i inredningsreportagen. De verkar aldrig bli omoderna och de passar för det mesta in i ett antal olika inredningsstilar.
 
Ett lysande exempel på en sådan möbel är Nouguchi Coffee Table som formgavs av den japansk-amerikanska designern och konstnären Isamu Noguchi 1947. 
 
Bild: Miljögården
 
Med den snidade stommen i valnötsträ och den svängda toppen i glas är detta ett bord som smälter in i många miljöer. Noguchi var en kritikerrosad skulptör så den vackra formen här är ju ingen slump.
 
På bilden nedan ser vi hur det passar ihop med California Boho (som jag skrev om tidigare)
Bild: Pinterest
 
Trästommen passar fint ihop med övriga naturmaterial och skänker en viss prydlighet till den rufsiga mattan. Eftersom bordsskivan är av glas, så blir bordet lätt och luftigt och tynger inte ner den övriga inredningen, så att man kan använda det ihop med en skinnsoffa utan att det ser klumpigt ut. 
 
Nästa bild visar en betydligt stramare inredningen med rakare linjer:
Bild: Pinterest
 
Här mjukar bordet upp inredningen lite, som annars hade blivit väl fyrkantig med den strama sofffan, de vägghängda hyllor och teglet på väggen. Den bryter helt enkelt det randiga och rutiga och gör rummet mer intressant.
 
Bordet är fortfarande i produktion, så det går att få tag på både nya och begagnade exemplar. Ursprungsmodellen var gjord i valnötsträ, men underredet går även att få i exempelvis lönn eller svart ask. 
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
 
 
 
 

Kommentera här: