Inredningsinspiration från "Julgåvan"

När det kommer till julfilmer så har jag ingen karaktär alls. Jag ser allt, oavsett hur tunn storyn är, hur konstgjord snön ser ut eller hur töntiga namn man hittar på för var det utspelar sig. Upplägget är också nästan alltid det samma, vi har en julfanatiker och en skeptiker som träffas på ovan nämnda plats, det är alltid snö och efter lite förvecklingar så har de inte bara blivit kära, julskeptikern har också förvandlats till julfanatiker. (och det snöar på julafton).
 
Det som alltid räddar dessa filmer är inredningen, här är alltid pyntat från golv till tak, det är granar, blommor, ljus, rött, grönt och glittrigt och alldeles underbart! 
 
 
Netflix har en uppsjö av dessa filmer och den jag hämtar inredningsinspiration från idag är "Julgåvan", eller Christmas Inheritance som den heter på engelska. Den handlar om Ellie, bortskämd storstadstjej och arvtagerska som får i uppdrag av sin far att resa till Snow Falls (som sagt) för att leverera ett brev till en god vän.  Jag ska inte avslöja hela historien, men receptet är som ovan 😊
 
Hursom, det pensionat som hon tar in på är överdådigt mysigt med öppna spisar och julgranar i alla rum. Se till exempel lobbyn nedan:
 
Bild från Netflix
 
För att skapa ett eget vardagsrum i samma mysstil har jag satt ihop ett kollage:
 
 Det du behöver för att få till det är en överdådigt pyntad gran med glitter, kulor och ljus. (bild från Elle Decoration). Väggarna är svagt gula, se översta färgen på färgschemat ovan. I rummet finns en synlig tegelvägg, har du ingen sådan hemma kan du skapa en med dekortegel från Byggmax.
 
En öppen spis är ett måste, här har vi en elkamin från Bauhaus som kan prydas med en grangirlang från Fröken Fräken. Julstrumpor ska hängas vid kaminen och fyllas med diverse godis och småsaker, denna från Molino.se. Ett vacker paislymönstrat tyg att hänga på väggen från tyg.se i färgställningen senap/petrol.
 
Möblerna är gammaldags med mjuka former, soffa från Bröderna Andersson och soffbord och karmstol går att få tag på via Auctionet. För att mysa till det ytterligare har vi en julkudde från Lexington och en varm ullpläd från Klippan. Pricken över i:et blir den vackra julgruppen från Euroflorist. 
 
Sammanfattningsvis så kör vi på ljusa väggar, ljusa stoppade möbler med mörk träinramning och dekorationer i traditionellt rött och grönt.
 
Har du inte sett filmen, så vispa ihop en stor kopp choklad, sno åt dig en pepparkaka och kryp upp i soffan och njut!
 
 
 

Kommentera här: